Alla inlägg den 15 januari 2009

Av marcy - 15 januari 2009 05:14

I tisdags var det dags för att se några av de fina sevärdheter som Chicago har att erbjuda. Vi begav oss ut till Navy Pier. Vid kustremsan belägen och med butiker, restauranger, IMAX-bio, båtturer, museum och nöjesfält så är detta ett perfekt första-dejten-ställe. Fast när klockan är 10 på förmiddagen, och det är svinigt kallt, så är detta ett perfekt ställe att gå runt som två blåbär på.

-Is everything open ma´am? Frågar jag en liten dam.

-Oh yes!


-Hm, but where is everyone?


-No people now honey…Too early.


Jaha ja.  Vi vandrar runt bland alla stängda glassbarer, och nöjesfältet ger inte mycket nöje nu på vintern förstås. Väl inne i faciliteterna, finner vi dels ett polishistoriskt minimuseum, och även ett glasmuseum. Vi tror först att det är en skämt men det visar sig finnas mängder med fina glasväggar. Det är färgglada glaskreationer som man normalt ser i de flesta kyrkor.  De butiker som finns är ointressanta souvenirbutiker, och vi nobbar även IMAX-bion då den har knasiga visningstider. Något besvikna tar vi en taxi till Shedd Aqaurium istället.

På Shedd Aquarium finns mängder av fiskar, ormar, ödlor och spindlar.  Jag försöker genast att provocera en haj men misslyckas grovt. Höjdpunkten med detta besök var ändå att gå på deras något ovanliga biograf. Det visas en dokumentär om djurliv, i 4D, och vi har jättelustiga glasögon på. Men inte nog med det. Stolarna vibrerar, vatten sprutas över en medan man t.ex ser valar plaska runt. Genom tryckluft vid fötterna får man känslan av att råttorna på bioduken springer runt kring ens fötter. Då ormarna sticker petas man obehagligt i ryggen av en liten stav som är inbyggd i stolen och det finns även ett fläktsystem i hela salongen som ger känslan av att vara ute.

Från Shedd tar vi en promenad in till stan. Jag bara råkar trampa in på Foot Locker igen. Efter att ha fyllt på min Jordankollektion och övertrasserat reskassan totalt, så äter vi lunch på Macy´s. Vi vandrar sedan runt i butiker i några timmar. Våran sightseeingdag blev 80% shopping, och 20% sevärdheter. Men ärligt talat, hur kul är sightseeing?

Onsdag, och det är oförskämt kallt. Vi har ingen aning om vad vi ska göra med dagen!? Vi äter frukost på Corner Bakery, vilket har blivit en favorit. Vi frågar vår kypare om vart vi egentligen kan handla riktigt schyssta kläder. Han berättar entusiastiskt att vi förstås måste åka ut till en ”mall” i en förort, för här i stan är det så dyrt. Han ger oss färdbeskrivning, men varnar oss bestämt från att åka för långt söderut. Det vill säga, åka helt fel. Gör vi det, så skulle vi komma till hans ”hem”. Där blir vi garanterat rånade. Han visar även sina skottskador i höger ben. Han hade blivit skjuten 3 ggr och ansåg att det vore ytterst olyckligt om så trevliga pojkar som oss råkade ut för samma sak. Jag instämmer fullständigt, ger honom 5 dollar som tack för hjälpen och med ny respekt för lugna och fina Sundsvall, går vi tillbaka till hotellet.

Trots vägbeskrivning som verkar felfri, törs vi inte riktigt åka till detta köpcentra, utan väljer att skjuta upp detta äventyr tills imorgon. Istället ger vi vika för det kalla vädret och går på bio. Vi ser Yes Man med Jim Carrey. En riktigt rolig film, som alla fyra i salongen skrattar högljutt åt. Efter bion går vi till ESPN Zone och äter en klassisk amerikansk hamburgare och ser Bulls bortamatch mot Toronto. ESPN Zone är vuxendagis så att det bara sjunger om det. TV-skärmar exakt överallt som sänder sport, sport och sport. Digitala remsor rullar ständigt med sportresultat. Det finns barer, mängder av spelautomater och maskiner, flipperspel etc. etc. http://www.espnzone.com/chicago/gallery säger allt. Bulls vinner och vi stapplar nu hemåt genom kölden.

Ett stopp på Burrito Beach för lite chips och guacemole, och nu sitter vi och myser framför Lakers – San Antonio som visas på TV. Imorgon blir det alltså resa till förorten, samt en riktigt grym match i United Center! Skottväst på och sov så gott.

Over and out!

//Marc

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards